Metode pentru a avea o conştiinţa mai profundă, a înlătura obstacolele care apar şi a avea o igienă emoţională, relaţională şi spirituală ce atrag sentimentul de împlinire.

Energie

Energia subtilă aduce existenţa fizică a minţii, astfel că viitorul tău depinde de cât de bine îţi hraneşti corpul cu energie. Dacă îl hrăneşti în fiecare zi cu energie proaspătă, te va inspira şi te va îndruma. Lumina se va transforma în tine. Va alimenta viziunea pe care o ai despre tine, oricare ar fi ea. Dar  în absenţa unei viziuni, poate să hrănească obiceiurile şi credinţele închistate.

Evoluează

Foloşeste-ţi mintea ca să construieşti şi să dezvolţi. Scopul tău trebuie să fie creativitatea fără limite. Practic asta înseamnă să lupţi împotriva plictiselii, rutinei şi repetitivităţii. Fii creativă la fiecare nivel al vieţii.

Viaţa de familie e creativă atâta timp cât fiecare membru e încurajat să-şi exprime sentimentele.

Relaţiile sunt creative dacă amândoi partenerii caută mereu să descopere lucruri noi la celălalt. Dacă vrei ca schimbrile tale să fie apreciate, trebuie ca şi tu să vezi schimbările partenerului. Astfel se instalează un schimb reciproc, care se transformă în cel mai bogat aspect al oricărei relaţii: evoluţia comună.

Pentru munca ta descoperă noi resurse atunci când te confrunţi cu anumite provocări. Rutina se instalează la orice job, şi este de datoria ta să o combati.

Indiferent câta energie depui ca să-ţi construieşti viaţa de familie, relaţia şi locul de muncă, poţi ţinti mai sus.

Spaţiu/timp

Spune-ţi: infinitul e cât văd cu ochii, şi în orice direcţie m-aş uita eu sunt în centrul lui. Nu exagerezi când gândeşti aşa. Indiferent în ce loc te-ai afla, eşti în centrul infinitului care se întinde în toate direcţiile. La fel şi timpul. Fiecare minut din viaţa ta e invăluit în eternitate.

Generozitate spirituală

Oricât dai, vei primi în schimb şi mai mult. Generozitatea începe din suflet. Fii generoasă cu mila, iubirea, inteligenţa, adevărul şi creativitatea. Cu cât le exprimi mai mult, cu atât vei primi mai mult la toate nivelurile.

Relaţii

Relaţiile sunt adevăratul test al oricărei stări spirituale. Să fii conectată înseamnă să interacţionezi. Comunicăm prin intermediul acestor fire de iubire, înţelegere, cooperare, comunicare şi evoluţie. Când firele slăbesc, acelaşi lucru se întâmplă cu toate celelalte

Aşa cum am văzut la copiii care petrec ore întregi jucându-se la calculator se produce o schimbare în creier, dobândind capacităţi motorii speciale în detrimentul celor sociale.

Legătura cu propriul corp

În fiecare zi corpul îţi poartă de grijă, iar tu poţi să-i multumeşti pentru acest serviciu fiind la rândul tău atentă cu el. Ascultă-ţi corpul, îţi este partener, oferă-i încredere, respect, sinceritate, colaborare, apreciere.

Fiecare zi un nou început

Pentru ca viaţa să se transforme într-o mare victorie, trebuie să câştigi multe bătălii mici cu rutina, care devine o a doua noastră natură. În orice moment ne paşte plictiseala, indiferenţa sau apatia. Dar dincolo de această monotonie aparentă, viaţa se reînnoieşte constant. Totul depinde de alegerile tale pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Fără presiune

La origine, toate sunt aşezate într-un timp perfect. Ai suficient timp să duci la bun sfârşit tot ce trebuie, iar călătoria ta să fie şi ea un lucru plăcut. Curgerea timpului e de fapt curgerea sinelui. Cea care eşti tu cu adevărat. Odată ce îţi dai seama că timpul e subiectiv, făcut să se adapteze ţelului vieţii, nu mai simţi presiunea lui.

Percepţia senzorială

Drumul spre împlinire se simte. În loc să încerci să întelegi lumea mereu schimbătoare, poţi simţi care e drumul tău, să ai încredere în acele sentimente, şi să-l urmezi.

Libertatea alegerii

Oamenii vor slujbe, maşini, case, bani şi familie. Le obţin pentru că  se straduiesc, iar organizarea societăţii le face accesibile. Dar pentru împlinirea sufletească trebuie să dezlegi singură misterul vieţii. Şi pentru că te vei lovi de un cumul de direcţii, nu uita că ai libertate de alegere deplină.