Uită regulile. Încetează să crezi că trebuie să te schimbi tu pentru a întâlni persoana “potrivită”.

Persoanele care sunt într-adevăr fericite cu relaţia în care se află îşi valorifică timpul cu dezvoltarea lor personală şi nu fac eforturi pentru a fi într-un anumit fel ca să atragă dragostea – persoana “potrivită”.
În loc să vă focusaţi pe tehnici de atragere a partenerului potrivit, încercaţi să vă concentraţi atenţia pe aceste 5 principii, şi în timp persoana potrivită va apărea singură.

1. Înţelege-te atât emoţional cât şi sexual. Dacă nu reuşeşti să te întelegi din aceste puncte de vedere vei intra într-o relaţie amoroasă dintr-o poziţie de dependenţa emoţională. Vei avea speranţa nerealistă că celălalt va şti să te înţeleagă şi să te facă fericit/ă, când chiar tu nu ştii. Să comunici direct cu partenerul/a despre emoţiile şi nevoile tale sexuale este foarte important; să speri că alţii te vor percepe emoţional sau sexual într-un mod intuitiv este pură fantezie. Trebuie să faci un efort şi să conştientizezi reacţiile tale emoţionale atât la oameni cât şi la evenimentele din viaţa ta. Observă-ţi reacţiile. Reflectă asupra sentimentelor tale şi vorbeşte cu oamenii apropiaţi despre ceea ce simţi şi ceea ce constaţi despre tine, fără a avea aşteptări din partea lor.

2. Crede ceea ce oamenii arată şi spun despre sine. Este normal ca atunci când suntem atraşi de cineva să vrem să fim mai buni. Atunci când cineva te tratează fără respect sau te dezamageşte în mod constant, trebuie să întelegi că aşa este el/ea cu adevărat. Dacă încerci să vorbeşti cu cineva şi persoana respectivă te îndepărtează este clar că nu reprezintă perechea “potrivită”. Dacă un bărbat spune că nu vrea nimic serios sau că are nevoie de “spaţiu” , uită-l. Nu va doriţi aceleaşi lucruri. Crede ceea ce oamenii spun despre ei inşişi. Dacă se comportă imatur sau spun lucuri care te rănesc, treci mai departe. Nu este responsabilitatea ta să arăţi oamenilor o “cale mai bună”, este responsabilitatea ta să te dezvolţi ca om.

3. Evitaţi “intimitatea sexuală”. Prin “intimitate sexuală” mă refer la intimitatea emoţională pe care oricare cuplu şi-o doreşte, dar care se realizează doar prin sex. Dacă speri că relaţia sexuală va conduce într-un final la o relaţie emoţională solidă, renunţă şi abţine-te. Studiile arată că relaţiile care încep prin sex înaintea intimităţii emoţionale nu ajung să se transforme în relaţii adevărate. Vei ajunge să îţi consumi timpul şi energia ca să îţi faci partenerul/a să treacă la “pasul următor”, când ai putea să te concentrezi pe creşterea ta ca persoană şi pe găsirea unei persoane care să te placă pentru ceea ce eşti şi ce ai devenit.

4. Separă-te psihic de părinţii tăi. Acesta nu este un lucru uşor de realizat, deoarece, deşi majoritatea dintre noi cred că au făcut-o déjà, în realitate, nu este aşa. Ca adult, dacă îţi laşi părinţii să îţi satisfacă toate nevoile tale emoţionale eliberezi o parte din energia de care ai nevoie în relaţiile amoroase. Încearcă cât de mult poţi, să fii independent de părinţi. Asta nu înseamnă să nu petreci timp cu ei, să nu te bucuri de compania lor sau să nu le împărtăşeşti dorinţele tale. A fi independent de părinţi înseamnă să poţi fi capabil şi comfortabil să iei deciziile singur. A-i întreba  în orice situaţie, a le cere sfatul şi aprobarea în mod repetat sau a le permite să îţi controleze viaţa înseamnă că nu trăieşti pentru tine. Şi dacă le vei permite părinţilor mereu să “ducă greul” pentru tine, nu vei fi un om complet când “persoana potrivită” va veni în viaţa ta. O relaţie bazată pe credinţa că partenerul/a va avea grijă de tine aşa cum o fac părinţii tăi, poate transforma perechea “potrivită” într-o persoană toxică. Doar tu trebuie să ai controlul vieţii tale şi să fii conştient de ţelurile tale, de nevoile şi emoţiile tale.

5. Pune-te în situaţii noi. O idée foarte populară spune că, dacă vrei să îţi găseşti perechea trebuie mai întâi să lucrezi cu tine şi să fii în echilibru cu tine. Din experienţa mea, când femeile fac asta ele se situează într-un fel de exil, unde sunt triste şi singure. Lucrează cu tine însuţi dezvoltându-ţi inteligenţa emoţională şi devenind conştient/ă de sexualitatea ta. Dar în acelaşi timp, pentru a te cunoaşte cât mai bine ai nevoie de prieteni şi parteneri sexuali. Orice întâlnire amoroasă îţi oferă posibilitatea de a-ţi cunoaşte preferinţele, slăbiciunile şi punctele forte. Dacă vei continua să faci şi să crezi aceleaşi lucruri pe care le-ai experimentat déjà, vei rămâne blocat/ă. Creierul tău are o capacitate extrodinară de a se adapta şi de a se dezvolta (dacă îl laşi). Dar pentru a se dezvolta, intelectul tău trebuie pus în situaţii şi experienţe noi, trebuie stimulat. Poate sunt lucruri care îţi plac sau pe care ţi-ai dorit să le faci dar ţi-a fost frică. Atâta timp cât aceste lucruri reflectă interesul tău real, treci peste frici şi încearcă lucruri noi. Odată cu ele pot veni şi oameni noi, dar poţi cunoaşte şi alte părţi ale personalităţii tale despre care nu ai ştiut.