Marcelica Chiriac

Crezi că ai capacitate de a schimba pe altcineva?

Crezi că dacă forţezi nota şi te ţii fermă pe poziţie, cealaltă persoană va vedea într-o bună zi adevărul şi se va schimba?

Crezi că dacă îi vei împărtăşi ce îţi doreşti sau de ce ai nevoie, va fi adesea dispusă să-ţi facă pe plac?

Şansele ca prietenii, soţul, partenerul romantic sau părinții trebuie să -şi schimbe obiceiurile de o viaţă datorită ţie, sunt, probabil, destul de reduse. Aceștia ar putea să-ți împărtășească părerea pentru o scurtă perioadă de timp, dacă vei exercita destulă presiune asupra lor. Dar resentimentele se pot instala curând de ambele părţi, nefăcând altceva decât să adâncească prăpastia dintre voi. Aceasta este cauza pentru care a te aştepta ca alte persoane să se schimbe te va face adesea să simţi gustul dezamăgirii.

Este firesc să te aștepți să-i influențezi pe  cei din jur. Dar  fiecare adult este răspunzător faţă  de sine însuși.

Din fericire, nu eşti nevoită să laşi ca propria fericire şi stare de bine să ajungă să depindă de alegerile făcute de altcineva.

Poți lua propriile decizii cu privire la ce dorești să faci, în loc să te concentrezi pe ce dorește altcineva să facă. În loc să-ţi concentrezi atenția asupra faptului că ţi-ar plăcea, că anumite persoane din viaţa ta să fie cu totul altfel, asumă-ţi responsabilitatea pentru propriul comportament.  Fă orice schimbare consideră că este semnificativă în viața personală.

Sursa: Holly Hazlet-Stevens