Project Description

 Interviu cu  medicul Iulia Bora-  Naturaleţe – Sunt o femeie naturală şi foarte asumată pentru că în general fac ceea ce consider că este drept şi bun şi mi se potriveşte.

Eşti o femeie foarte asumată şi naturală?

Da. Sunt o femeie naturală în primul rând şi sunt şi foarte asumată pentru că în general fac ceea ce consider că este drept şi bun şi mi se potriveşte.

Te-au costat toate acestea până acum?

Poate că nu am fost percepută întotdeauna aşa cum ştiam eu că sunt cu adevărat însă în general evit oamenii care judecă şi care pun piedici.

Au fost momente în care îţi doreai altceva de la tine?

Fac ceea ce-mi place şi aşa a fost întotdeauna, nu m-am schimbat în timp. Poate că mi-am dorit să fac altceva profesional dar acum am ajuns la înţelepciunea la  care îmi dau seama că viaţa a ales pentru mine şi sunt înt-un loc extrem de potrivit mie.

Ţi se pare că multă lume îşi pune masca şi joacă un rol?

Nu judec  oamenii din jur, poate că se întâmplă lucrul ăsta dar eu nu-i judec, îi iau aşa cum sunt şi cum se prezintă.

E important să faci caritate doar dintr-un birou sau  trebuie să mergi să vezi cu inima ta ce e de făcut, cu ce poţi ajuta concret? În ce proiecte caritabile eşti implicată în clipa de faţă?

Caritatea este o chestiune care foarte des  este asociată cu comportamentul religios , eu nu am o educaţie religioasă în sensul clasic  al ei şi atunci, nu ştiu dacă sunt eu cea care să judece aspectul acesta, însă profesia mea  de medic atestat în îngrijiri paliative  cumva este la limită cu gesturile caritabile în sensul că cel puţin în momentul de faţă  când  implementăm această nouă specialitate în zonă , încercăm cumva să ne depăşim limitele şi să facem mai mult decât o implică strict profesional acest lucru.  De multe ori facem consiliere psihologică, de multe ori facem consiliere socială , rezonăm cu pacienţii noştri  şi eu le spun destul de des că-i iubesc.

Prin urmare te implici aproape tot timpul în gesturi caritabile, să spunem, ieşind din limita profesiei?

Să spunem că da, poate alţii ar putea spune.

Auzim tot mai des oameni care nu fac ceea ce-şi doresc, ceea ce le place, eşti unul dintre oamenii cae fac ceea ce-şi doresc?

Da, şi îmi câştig existenţa fix din ceea ce imi place .

Cum ajungi să faci asta?

La aproape 50 de ani fac lucrul acesta pentru că sunt împăcata cu mine, am ajuns la o stare de echilibru cu mine şi-mi place şi sunt ceva ani de când m-am pus pe mine  pe primul plan; lucrul acesta îţi modifică percepţia despre viaţă.

Ce sfat poţi să le dai oamenilor care se gândesc cu groază când se dau jos din pat şi trebuie să ajungă la job?

Râde,  …Să se investigheze şi să-şi caute un psihoterapeut,… şi să se iubească mai mult.

Când şi cum ai atins nivelul acela de relaxare, în care spui: fac ce vreau , nu mă interesează ce spun ceilalţi, dacă a fost cazul?

Eu aşa am fost întotdeauna, nu m-a interesat ce spun ceilalţi, dar am încercat să fiu corectă şi dreaptă, şi faţă de cei cu care interacţionez si faţă de mine, cred că am o educaţie destul de serioasă  şi de corectă şi atunci vreau să cred că fac lucrurile bine şi corect.

Ce te face să plângi?

Atunci când sunt nedreptăţită şi mai degrabă în plan personal, în plan profesional am învăţat să supravieţuiesc şi nu plâng, ca medic  oricum trebuie să fii stăpân pe tine,  a plânge profesional înseamnă a te pierde.

Crezi în armonia dintre femei şi bărbaţi? Crezi că bărbaţii ne sunt foarte necesari şi sunt de neînlocuit? Crezi în bărbatul ideal?

Grecii  erau destul de înţelepţi , ei ştiau că femeia şi bărbatul formează o sferă , şi noi toată viaţa căutăm să refacem această sferă. Sigur că da, ne sunt necesari.

 

Barbatul ideal! Există, poate că-l găseşti mai târziu sau niciodată  dar există.

Sunt o mulţime de oameni care şi-au pierdut încrederea în iubire, în jumătatea perfectă , ce sfat le dai celor care încă sunt  în căutări?

Eu cred că nu trebuie să cauţi, în general  îţi găseşte viaţa jumătatea , însă dacă lucrurile nu merg  şi intri oarecum în panică, ar fi bine să dai un pas înapoi şi să priveşti mai bine.

Ce este femeia?

Femeia sunt eu, femeia este tot ce valorizează un bărbat pe lumea asta şi este jumătatea.

Crezi că unii dintre noi au nevoie de mai multă atenţie ?

Cred că da, din nefericire sau poate că sunt nefericiţi.

Cum vezi iubirea? Crezi că doar ea ne poate face să fim mai buni?

Nu numai iubirea, ea ne poate face să fim mai buni şi mai toleranţi şi mai răbdători, iubirea este  echilibru, trebuie să fie un sentiment reciproc, unilateral nu cred că este iubire, poate fi fixaţie, ori nevoia de atenţie dar nu este iubire,trebuie să fie un sentiment reciproc.

Iubirea este diferită la vârste diferite?

Iubirea este diferită şi este mai puternică la vârsta maturităţii  şi mai plenară, este tot ce ţi-ai putea dori vreodată, este perfecţiunea.

Care sunt motivele pentru care îl iubeşti pe omul de lângă tine?

Ma identific cu el.

Pentru tine ce reprezintă fericirea?

Ceea ce trăiesc acum.

Ce calitaţi crezi că admiră cei din jur la tine?

Că sunt naturală.

Îţi place să călătoreşti? Care sunt locurile frumoase în care ai ajuns până acum?

Îmi place să călătoresc foarte mult şi să învăţ ceva din locurile în care am ajuns. Sunt îndragostită de ţările nordice şi îmi place Balcikul foarte mult. Este un loc în care Regina Maria se regăsea şi un loc care are o energie aparte şi o linişte aparte şi o frumuseţe aparte…

Cum ţi se pare tânăra femeie de astăzi?

Rîde…Tânăra femeie de astăzi este nenaturală.

Cum ţi se pare tânarul bărbat de astăzi?

Zâmbeşte,…Superficial.

Ce titlu ai vrea să aiba discuţia aceasta?

Naturaleţe,… să-şi extragă fiecare ce simte.